Grillezés egész évben? Igen!

Élvezze Ön is az ínycsiklandó ételeket, a kellemes pillanatokat, a grillezést akár nap mint nap - fedezze fel az elektromos grillsütők világát
Tudjon meg többet

Grillezés grillsütő előnyei

Grillezés előnyei – finom és egészséges ételek a grillsütőről

Ön miért szereti a grillezést? Mert jó program, vagy azért mert könnyen ízletes ételeket lehet készíteni, vagy azért mert mindezek mellett a grillsütőn készült ételek még egészségesek is? A legjobb a grillezésben, hogy nem kell választania, hiszen a grillezés minden előnyét egyszerre élvezheti.

Most pedig azt is megtudhatja, hogy mitől olyan ínycsiklandó és egészséges a grillezés. Ismerje meg a grillsütőn készült ételek valódi előnyeit, mindazt, ami a pácon innen és túl van:

Grillezéssel, készült ételek előnyei- tapasztalatok a grillsütő mellől

 • Alacsonyabb zsírtartalom – a grillezés vitathatatlan előnye, hogy a grillsütőn készült ételek zsírtartalma alacsonyabb. A grillsütőn készült húsokból, a grillezés közben kisülnek a zsírok, amelyek így már nem károsítják az Ön egészségét.
 • Olaj nélkül – a grillezés előnye, hogy az ételek elkészítéshez nincs szükség zsiradékokra. A grillsütőre a húsok és a zöldségek elkészítéshez nem szükséges se zsír, se olaj. Ennek köszönhetően, pedig még az eredeti ízek is jobban érvényesülnek.
 • Ízletes megoldás – a grillezéstől a különféle húsok sokkal zamatosabbak maradnak, hiszen hőhatásra a pórusok bezáródnak és így az ízek megmaradnak.

Persze a feketére szenesedett ételek se nem ízletesek, se nem egészségesek, ezért fontos, hogy a grillezéshez megfelelő grillsütővel álljon neki. Ahhoz pedig, hogy az ilyen kellemetlenségeket végérvényesen elkerülhesse, ismerje meg az elektromos grillsütők előnyeit.

Elektromos grillsütő előnyei – grillezési tapasztalatok alapján

Grillezés közben ritkán jó azt hallani, hogy valami nincs. Mégis az elektromos grillsütők több terhet és problémát is levesznek a válláról, így azokkal nincs többé gond.

Az elektromos grillsütővel grillezés közben nincs többé:

 • többórás előmelegítés – a hagyományos grillsütőkkel ellentétben, ahol már a grillezés előtt órákkal el kell kezdeni készülődni, az elektromos grillsütők sokkal gyorsabban elérik a kívánt hőfokot, így időt és energiát spórolnak Önnek.
 • rőzsegyűjtés, tűzcsiholás – természetes tűznél, illetve a faszenes grillsütőnél a gyújtós alapanyagról is gondoskodni kell. Ennek beszerzése sokszor utánajárást igényel, míg az elektromos grillsütőhöz csak egy konnektor szükséges. A faszenes grillsütőnél emellett a begyújtás is körülményes, ezzel szemben az elektromos grill izzítása csak egy gombnyomás.
 • vegyszer, gyújtós folyadék – a begyújtás felgyorsítására, megkönnyítésére gyakran ajánlanak gyújtós folyadékokat, ezek azonban ártalmasak az egészségre. Az elektromos grillezéskor nincs szükség gyújtós folyadékra, így a grillezés tényleg adalékanyag mentessé, egészségessé válik.
 • füst – az elektromos grillsütő egyik legnagyobb előnye, hogy végre végleg elfelejtheti a csípős füstöt. Az elektromos grillsütővel a grillezés alatt többé nem fog könnyezni a füsttől és a szomszéd sem fog többé reklamálni.
 • bizonytalanság – ezentúl nem kell azon aggódnia, hogy vajon elég meleg, vagy nem túl meleg már a grillsütő rácsa, hiszen az elektromos grillsütő beépített hőfokszabályozójának köszönhetően ezt mindig pontosan tudni fogja
 • odakozmált étel – egyes elektromos grillsütők időzítővel vannak ellátva, amely megkönnyíti a grillezést. Nem kell ott strázsálni a grillsütő mellett, hiszen az kikapcsol magától az adott idő után, így kizárt hogy bármit odaégessen
 • az időjárás miatt elmaradó grillezés – az elektromos grillsütőket nem csak a szabadban, hanem bármilyen zárt helyen, a konyhában, a nappaliban is használhatja. A grillezés többé nem az időjárástól, csakis az Ön kedvétől és az áramellátottságtól függ.
 • kihűlt étel – a grill csak melegen jó. Az elektromos grillsütők melegen tartó funkciójával azonban a grillezés után még sokáig friss és meleg marad az étel, hogy a repeta is épp olyan finom legyen, mint az első adag. A későn érkezőket is friss grillétellel kínálhatja.
 • zsírfolt – a külön zsírgyűjtő tállal és a magasított peremmel ellátott elektromos grilleknél többé nem lesz sercegő, pattogó zsír – csak a grillezés élménye marad és még tisztántartani is egyszerű.

Tapasztalja meg a grillezés minden előnyét személyesen - ismerje meg az elektromos grillsütőket »

Grillezés Grillsütő

Grillsütő működése

Tippek grillezéshez grillsütőhöz