Grillezés egész évben? Igen!

Élvezze Ön is az ínycsiklandó ételeket, a kellemes pillanatokat, a grillezést akár nap mint nap - fedezze fel az elektromos grillsütők világát
Tudjon meg többet

Grillsütő működése

Grillezés alapvető felszerelése a grillsütő

Ön milyen felszelés nélkül nem tud elképzelni egy kiadós grillezést?

Mindenkinek más és más az, ami számára elengedhetetlen a grillezéskor. Van, aki a jól bepácolt húsokra esküszik, más a megpakolt nyársakra. Van aki a tűzre, más a parázsra, van aki egy jól bejáratott grillsütőre.

A grillezés lelke azonban a hő, ami átforrósítja a grillsütő rácsait, ami puhára süti az ételeket. A különféle módszerek és az eltérő grillsütő generációk azonban más-más módon adják le ezt a hőt. Ez a különbség az, ami az egyes grillsütők használatát megkönnyíti, élvezetessé teszi, míg másoknál megnehezítheti a grillezést.

Grillsütő generációk

A grillezés történetében különféle megoldások voltak, vannak arra, hogy miként lehet a grillezéshez a kívánt hőt megteremteni. Eleinte a tűzben átforrósított kövek töltötték be a grillsütő szerepét. Később megjelentek a tűzzel, parázzsal hevített vaslapok, grillrácsok. Ezekben az estekben azonban a hőmérséklet nem volt szabályozható, gyakran problémát okozott a letapadó hús, ami könnyen oda is égett. A grillezés gyakran kellemetlen élményekkel járt. A legújabb grillsütő generációk mindezekre megoldást kínálnak. Fedezze fel az elektromos grillsütők működésének egyszerűségét és praktikus funkcióit.

Elektromos grillsütők testközelből – grillezési tapasztalatok

Az elektromos grillsütőknél már a tervezéskor kiemelkedő figyelmet fordítottak arra, hogy a megalkotott grillsütők a grillezés alapvető buktatóit kizárják.

Miben más az elektromos grillsütő? Mitől válik kényelmesebbé a grillezés egy elektromos grillsütővel?

7 dolog, amiben az elektromos grillsütő működése más és amitől a grillezés nagyobb élménnyé válik

1. Grillsütő árammal, tűz helyett

A modern grillsütő generáció már nem tűzzel, hanem árammal működik. Ennek köszönhetők a grillsütő legnagyobb előnyei is, mint a füstmentes grillezés, az egész évben elérhető grillezés és a gyors és kényelmes grillezés is.

2. Gyors, egyenletes átmelegedés, lassú lehűlés – grillsütő parázs helyett, technika 

A hagyományos grillsütőkkel ellentétben az elektromos grillsütők sütőfelülete gyorsan és egyenletesen melegszik, ami igazán hatékonnyá teszi a grillezést.

Ez, a grillsütő felületébe integrált fűtőszálnak köszönhető. Nem kell több órát várni míg megfelelő lesz a hőfok és garantáltan a grillsütő egész felületét használhatja, hiszen a hőfok mindenhol egyenletes lesz. A gyors átmelegedés azonban önmagában nem elég. A tökéletes eredményhez a lassú lehűlés is szükséges, amelyet azonban csak a vasöntvény sütőfelület garantál. Egyes grillek vékony lemez felülete gyorsan felmelegszik, azonban gyorsan le is hűl a ráhelyezett hideg alapanyagoktól. Ez rontja a grillezés hatékonyságát, sőt még az ízvilágot is csorbítja.

3. Grillsütő tapadásmentes sütőlappal – így élmény a grillezés

A gyors és egyenletes hőellátás mellett, a grillsütő használatát nagyban megkönnyíti a tapadásmentes sütőlap is. Így grillezéskor többé nem kell a leragadt életek miatt aggódnia, sőt a grillezés után a grillsütő takarítási ideje is minimálisra csökken. A grillsütő tapadásmentes sütőlapját elég, ha áttörli és máris olyan, mint újkorában.

4. Grillsütők hőfokszabályozóval

Az elektromos grillsütőkkel a beépített hőfokszabályozónak köszönhetően, többé nem kell grillezés közben különféle praktikákat alkalmaznia, hogy eldöntse elég meleg-e már a grillsütő lapja. Egyszerűen beállítja a grillsütő termosztátján a kívánt hőfokot és kész.

5. Grillsütő a hétköznapokban – pirítás és melegítés, avagy grillsütő a változatosság jegyében 

Az elektromos grillsütőknek a hétköznapokban is hasznát veszi. A grillsütőn egy szelet kenyér vagy panini megpirítása csak egy pillanat és máris készen van a változatos, kellemes vacsora. Emellett a hőfokszabályzó lehetőséget ad arra is, hogy a grillsütő melegen tartóként is funkcionáljon, így az ételek frissek maradnak grillezés után, vagy akár a hétköznapokban is.

6. Grillsütő automatikus kapcsolórendszerrel - grillezés időzítve

A modern technikának köszönhetően némely elektromos grillsütő már időzítő funkcióval is el van látva. Csak beállítjuk a grillezés idejét és a grillsütő automatikusan kikapcsol. Akár meg is feledkezhet róla, az ételek mégsem égnek oda. A grillezés lehet ennyire kényelmes is egy ilyen grillsütővel.

7. Grillezés másképp – grillsütők Low-Fat technológiával

Az elektromos grillsütő egyes típusai Low-Fat technológiával felszereltek. Ezek a készülékek beépített zsírgyűjtő tálcával rendelkeznek, így a húsokból, pácból kisülő zsiradék ebbe folyik bele és nem ég rá se az ételekre, se a grillre. Ennek köszönhetően pedig a grillezés még egészségesebbé és ízletesebbé, míg a grillsütő kezelés még egyszerűbbé válik.

Természetesen az egyes grillsütő típusok más-más grillezési funkciókkal rendelkeznek. Ismerje meg az egyes grillsütőket »

Grillezés Grillsütő

Grillezés, grillsütő előnyei

Tippek grillezéshez grillsütőhöz