Grillezés egész évben? Igen!

Élvezze Ön is az ínycsiklandó ételeket, a kellemes pillanatokat, a grillezést akár nap mint nap - fedezze fel az elektromos grillsütők világát
Tudjon meg többet

Tippek a grillezéshez

Tippek grillezéshez, grillsütőkhöz

A grillezés egyszerű, mégis van egy-két olyan trükk, amelyekkel a végeredmény még ízletesebb lesz. Ismerjen meg pár praktikus trükköt a profi grillezéshez és a grillsütők hatékony és kényelmes használatához.

Veszélyes a túlhevítés – elektromos grillen történő grillezéskor a grillsütő lapja könnyen túlhevülhet. Ebben az esetben, ha grillezéskor a grillsütő lapja túl magas hőfokú, akkor könnyen előfordulhat, hogy a grillsütő sütőlapjára helyezett ételek külső része megég, míg a belseje nyers marad. Egy hőfokszabályozóval ellátott grillsütővel azonban nem kell a túlhevítés miatt aggódnia, hiszen a grillsütő a grillezés alatt végig garantálja a kívánt hőfokot.

Előkészületek – a grillezés valójában már napokkal korábban elkezdődik, hiszen az ételtől függően a pácolás 1- 3 napot vesz igénybe. Készüljön fel megfelelően, pácolja be a húsokat időben és grillezés előtt törölje át grillsütőjét is.

Halak, húsok és zöldségek a grillsütőn – grillezéskor is fő a változatosság. Grillezéskor, szinte bármit megsüthetünk. A grillsütőn ízletes húsételeket, halételeket, de grillezett zöldségeket is készíthetünk.

BBQ – barbecue grillezés, azaz a fedő alatti grillezés 

A szélfogó fedővel történő grillezés a BBQ grillezés, amely nemcsak az ételek átsülését gyorsítja, hanem a grillétel ízét is kiemeli. Kísérletezzen natúr, fűszerezett és almalével, borpárlattal gőzölt húsokkal, tapasztalja meg a különbséget. Vagy készítsen alkoholos italokkal zamatos, ínyenc finomságokat az arra alkalmas, a fedő alatt tálcával is felszerelt grillsütővel.

Fűszerek a grillezéshez – miden grillezést tegyen egyedivé azzal, hogy különféle fűszereket használ. A grillezéskor a fűszereket teheti a pácba, vagy közvetlenül az ételekre is, mindkét esetben garantált az élmény.

Azonban grillsütője védelme érdekében ellenőrizze, hogy egyes fűszerek közvetlenül használhatók-e a grillen. Az elektromos grillsütőn nem ajánlatos közvetlenül sütni pl.: provence-i fűszerkeveréket, mustármagot.

Praktikus tippek grillsütőkhöz

Ahhoz, hogy a grillsütő minden igényét kielégítse és a grillezés minden alkalommal valódi élmény legyen, először is találja meg az Ön igényeihez ideálisan illeszkedő grillsütőt.

Grillsütő típusok és funkciók – a grillsütő kiválasztásának első lépése, hogy megismeri annak funkcióit. A különféle típusok ugyanis eltérő funkciókkal rendelkeznek. Mindig a saját grillezési szokásaihoz leginkább illeszkedőt válassza.

Grillsütő sütőlap mérete és hatékonysága - fontos, hogy a faszenes grillsütőkkel szemben, az elektromos grillsütők teljes sütőfelülete egyenletes hőmérsékletet biztosít, így a grillezéskor egyenletesen sülnek át a grillételek.

A grillsütő kiválasztásakor mindig vegye figyelembe annak sütőfelületét. A túl kicsi méret a többszörösére növeli a grillezés idejét, ezáltal akár felesleges energiát is fogyaszthat.

Grillsütő választás – grillezés a fogyasztás függvényében

Nem, itt most nem az ínycsiklandó falatok elfogyasztásáról van szó, hanem az elektromos grillsütő fogyasztásáról. A modern grillsütők gyakori grillezés esetén sem növelik meg jelentősen az áramfogyasztást, hiszen nagyon gazdaságosan működnek. Ellenőrizze Ön is a grillsütő fogyasztásokat…

Tegye még élvezetesebbé a grillezést elektromos grillsütőkkel. Grillezés előtt ismerje meg a grillsütők új generációját, a széles grillsütő választékot itt találja »

Grillezés Grillsütő

Grillezés, grillsütő előnyei

Grillsütő működése